Brentford FC og Midtjylland Eier Matthew "Moneyball" Benham | Topp 10 Personer Som Ble Rik På Sports Betting

Selvom Mathew Benham påstår at han misliker sammenligningen mellom han og filmen ‘Moneyball’, så må vi være så ærlig å si at de to er så like som man får det!

Mathew Benham er for øyeblikket eieren av den engelske Championship klubben Brentford FC, samt den danske Superliga klubben FC Midtjylland.

Det er under hans tid med begge disse klubbene at han har etablert som en en rimelig unik karakter i fotball verdenen.

Benham sin fotball filosofi baserer seg på KPI (Key Performance Indicator), statistikk og diverse algoritmer.

For eksempel, istedet for å se på hvor mange mål en angriper skårer, så ser han istedet på hvor mange, og hvor store sjanser angriperen skaper, samt hvordan laget fungerer kollektivt med forskjellig individer.

TRENER SPARKET ETTER OPPRYKK

Hans matematiske tilnærming til fotball er grunnen til at han sparket tidligere Brentford trener Mark Warburton, sammen med hans assistent trener til tross for at disse to sikret opprykk til Championship i 2015.

Benham mener at tabeller kan se utrolig unøyaktig ut, med tanke på mange tilfeldigheter det er i en slik turnering.

For eksempel når Borussia Dortmund overraskende falt ned på nedrykksplass halvveis inn i 2014/15 sesongen, så mente Benham fortsatt at Dortmund var det nest beste laget i Bundesliga, statistisk sett så hadde de bare vært ekstremt uheldige.

brentford stadium

OVERTAR HANS FAVORITTKLUBB

‘Moneyball’ har vært en Brentford supporter siden han var 11 år gammel, og i 2012 tok han dem ut av en finansiell krise da han betalte en 5,000,000kr gjeld for dem.

Siden den gang har han investert nesten 1 milliard kroner inn i klubben, og bygd alt fra nye akademier, nye fasiliteter og selvsagt, en helt ny stadion.

Brentford endte opp midt på tabellen i 2018/2019 sesongen, men Benham er bombesikker på at alle investeringene i klubben, vil betale seg i framtiden.

Over tid, så har naturligvis Brentford supporterne forelsket seg i Benham etter all suksessen han har hatt med dem, og under kampene så kan du høre et par Benham sanger fra supporterne.

FORTID SOM FYSIKER

Benham sin vei til fotballen har vært mer av de utradisjonelle slagene, han startet sin karriere ved å ta en bachelor grad i fysikk ved Oxford University.

Ironisk nok, så startet han livet etter videregående i finansverdenen, hvor han etterhvert ble visepresident for “Bank of America” på slutten av 90-tallet.

Men på 2000-tallet så byttet han yrke, og ja du tippet nok riktig, han byttet over til betting verdenen.

brentford

HVOR RIK HAR HAN BLITT FRA SPORTS BETTING?

Noen gang hørt om profesjonell bettor og Brighton FC eier Tony Bloom? Vel, Benham arbeidet med han i 2001!

Etter tiden hans i finans, så begynte Benham å arbeide som en trader for Bloom sitt datidens betting selskap, Premier Bet.

Flere år senere så hadde de to en krangel, som endte opp med at Benham forlot Premier Bet, og startet sitt eget firma, SmartOdds.

SmartOdds er samme konsept som Tony Bloom sitt nåværende firma, Starlizard. En statistisk basert modell som gir ut betting tips for sine kunder og for profesjonelle bettors.

Selvom de ikke kan vise til samme nummer som Tony Bloom sitt Starlizard, så dro SmartOdds in over 120 millioner fra britiske og utenlandske klienter.

Men, han var ikke nå bare eieren av SmartOdds, han var også nå en profesjonell bettor.

i 2011 så ble han også eieren for ‘exchange’ nettsiden Matchbook.

Matchbook er en av verdens beste betting ‘exchange’ nettsider i verden, noe som gir Benham enda mer kunnskap og forståelse for “den andre siden” av betting.

Hvor mye Benham har tjent på sports betting til sammen er per dags dato ukjent, men man kan trygt si at han har hatt en stor påvirkning, hvis ikke den største på betting industrien.

Sjekk ut noen av våre andre artikler på 10 People Who Got Rich On Sports Betting.

Vil du lese mer om noen av våre kunder som er på vei til å bli profesjonelle tippere? Sjekk ut noen av disse videoene/artiklene.

  1. My Value Betting Journey from 1k to 2k
  2. Matias Interview - from 5k to 20k
  3. Jonas Gjelstad Documentary Series - from 10k to 1m
Share This:

Get The Best Articles and News To Your Inbox

Subscribe to our newsletter and stay updated.